MUTFAK MOBİLYALARI SEÇİMİ

Yeni bir ev aldınız ve mutfağını gönlünüze göre yapmak, dolapların hem işlevsel ve çok fonksiyonlu, hem de renk olarak farklı ve güzel olmasını istiyorsunuz ama nasıl bir renk seçmeniz konusunda kararsızsınız. O halde size birazcık da olsa yardımının dokunacağını düşündüğümüz yazımızı okuyun lütfen. Çünkü mutfak dolabında renk seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birtakım temel kurallar vardır. Mutfak dolaplarının rengini; mutfağın büyüklüğü, güneş alıp almadığı, pencerelerin hangi tarafa baktığı gibi unsurları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Açık renk ve pastel tonlardaki mutfak dolapları mutfağınızı olduğundan daha geniş ve ferah gösterirken, koyu renk mutfak dolapları ise mutfağınızı ağır, vurgulu ve gösterişli bir havaya sokacaktır. Ayrıca tüm bunlardan ayrı olarak mutfak dolaplarının ahşap renklerini koruyarak natürel renginde seçerseniz, sıcacık ve doğul görünüm elde edersiniz. Tüm bu açıklayıcı ön bilgilerden sonra hangi rengi seçerseniz nasıl bir etki elde edersiniz ona bakalım;

Açık Renkli veya Beyaz Renkli Mutfak Dolapları

Açık renkli veya beyaz renkli mutfak dolapları daha çok küçük ve dar mutfaklar için en doğru seçim olarak gözükür. Çünkü açık renkli dolaplar mutfağın olduğundan daha büyük, geniş ve ferah olarak görünmesini sağlar. Ayrıca mutfağa steril bir hava katar. Yalnız ocağı yakın yerlerin ve mermer, fayans gibi döşemelerin sık sık temizliğinin yapılması gerekir.

Koyu Renkli Mutfak Dolapları

Eğer mutfağınız geniş ve bolca güneş olan bir konumdaysa, koyu renklerden oluşan mutfak dolapları mutfağınıza şık, ağır ve gösterişli bir hava katar. Ayrıca mutfağınızı daha zengin gösterir. Fakat mutfakta loş bir ambiyans meydana gelmemesi için aydınlatma elemanlarının iyi seçilmesi ve yine çok iyi konumlandırılması gerekir. İyi bir aydınlatma ile mutfağınız çok harika bir görünüme sahip olacaktır.

Krem Renkli Mutfak Dolapları

Krem, Bej ya da Gri renkli (Nötr Renkler) mutfak dolapları, mutfağınızda yumuşak, kaliteli ve asil bir etki bırakır. Krem, Bej ya da Gri renkler, hemen her çeşit mutfağa rahatlıkla uygulanabilir. Çok da parlak olmayan ve geniş ve ferah etkiye katkı yapan Krem, Bej ya da Gri renkler aynı zamanda mutfakta kullanılan diğer renklerle de çok harika bir uyum sağlarlar. Bu nedenle dekoratif anlamda en sorunsuz renklerdir Krem, Bej ve Gridir.

Kırmızı, Bordo, Kızıl, Sarı, Turuncu Renkli (Sıcak Renkli) Mutfak Dolapları

Kırmızı, Bordo, Kızıl, Sarı, Turuncu Renkler mutfakta kullanıldıkları iştah açıcı bir etki bırakırlar. ayrıca bu renklerin en büyük özelliklerinden birisi de mutfakta sıcak ve samimi bir hava oluşturmalarıdır. Özellikle mat ya da parlak lake dolaplar için tercih edilebilecek renklerdir.

Yeşil, Mavi, Lavanta Renkli (Soğuk Renk) Mutfak Dolapları

Mutfaklarda genişlik algısı oluşturmak, aynı zamanda iştah kapatmak amacıyla kullanılabilen bu renkler, genellikle nötr renkli diğer eşya ve ürünlerle çok iyi uyum gösterirler. mavi rengi iştah kapatıcı olarak kullanabilir, yeşil tonlarını ise her türlü mutfak modelleri dolap rengi olarak kullanabilirsiniz.

Benzer Haberler

Yılka Luxury Furniture

Luxury Mobilya ve Koltuk Takımı Dekorasyonu

Luxury Mobilya Modelleri ve Koltuk Takımları

Hem konforlu hem de oldukça şık koltuk takımı için Elano Luxury üretimin yanı sıra sizlere iç mimarlık hizmeti de sunmaktadır.

Almila Masko Roox Raven Genç Odası

Modern genç odaları, kullanışlı çocuk odaları, pratik bebek odaları tasarlayan Almila Masko...

Rattan Bahçe Mobilyası

Kolaylıkla temizlenebilen özelliğe sahip olmasından dolayı da dış mekanlar ve bahçeler için üretilen mobilyalarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Konforlu Ofis Mobilyaları

Ofis mobilyası seçimlerinizde her zaman daha verimli ve konforlu bir çalışma alanı oluşturmak için doğru mobilyaları seçmelisiniz.

Modern Mobilya Anlayışı; Dizayno

Masko mobilya Kenti dendiği zaman ilk akla gelen firma olan Dizayno mobilya firmasını ziyaret edebilirsiniz.

Belusso Mobilya

Genel anlamda modernliğin ele alındığı ve buna doğru orantıda üretilen mobilya modellerinde şıklık ve kalite aranıyor diyebiliriz.İşte tam bu noktada Belusso Mobilya, mobilyacılık alanındaki bilgi, birikim ve deneyimleri ile Ramazan Macit

Lüx Mobilya Bassi

Türkiye’nin en büyük mobilya merkezlerinden biri. Birbirinden konforlu, ergonomik ve aynı zamanda da şık mobilya modellerinin bulunmuş olduğu Modoko müşteri memnuniyetini topluyor

Başyapıt Niteliğinde Bir Tv Ünitesi

Farklı ve sıradışı bir Tv - Duvar Ünitesi modeli mi arıyorsunuz? O zaman bu yazımızı inceleyin..

Geleneksel MASKO iftarında Tüm AİLE birada.

Dünyanın en Büyük mobilya kenti ünvanına sahip olan MASKO MOBİLYA KENTİ geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar yemeğinde 2.000 den fazla katılımlı gerçekleşti.

REKLAM
Bir projesidir.

Web sitemizde yer alan ürünlerin detayında hangi firmaya ait olduğu bilgisi yer almaktadır.
Ürün bilgilerinin hatalı olmasından ürünü web sitemize ekleyen firma sorumludur.
Copyright © 2011 Outlet Mobilya Portalı

Sayfa Başı